Tesisat Alüminyum Sac Kaplama

Tesisat Alüminyum Sac Kaplama

Alüminyum sac kaplamaların temel amacı, boru hattının, yağmurun ve havanın servis ömrünü uzatmaktır. Tesisat alüminyum sac kaplama uygulaması ile boru hattı suya maruz kalmayacak, ayrıca kararlı bir yalıtım ve enerji tasarrufu etkisi olacaktır. 

Tesisat Alüminyum Sac Kaplama Özellikleri

Alüminyum sac kaplama paslanmaz nitelik taşır. Sık olarak tercih edilmesinin en önemli nedeni alüminyum malzemesinin su ile paslanmamasıdır. Demir ve çinko korozyona dayanıklı değildir. Fakat alüminyum sac kaplama ürünler doğal ortama, uzun süreli rüzgar ve güneşe, kısa sürede paslanmaya ve hava koşullarına yüksek direnç gösterir. Servis ömrü demir ve çinkoya göre çok daha uzundur.

Alüminyum sac kaplama tesisat sistemini iyi bir şekilde izole eder. Tesisat alüminyum sac kaplama, temelde bir çeşit gümüş-beyaz metaldir. Yüksek derecede pürüzsüzlüğe sahip olacak şekilde işlenebilir Alüminyum, alüminyum bobin halinde işlendikten sonra parlak gümüş-beyaz metalik parlaklığa sahiptir. Görünümü iyi olmasının dışında bu malzemeler yüksek düzeyde izolasyon sağlar.

Alüminyum sac kaplama uzun ömürlüdür. Demir ve çinko malzemenin paslanması kolay olduğundan, birkaç yıllık kullanımdan sonra yavaş yavaş aşınır ve soyulurlar. Bu yüzden birkaç yılda bir yenilenmeleri gerekir. Ancak tesisat alüminyum sac kaplama ürünler uzun yıllar boyunca dayanıklılık sergiler ve ek maliyetlerin önüne geçer.

Alüminyum sac kaplamanın geri dönüşüm değeri yüksektir. Demir ve çinkonun geri kazanım fiyatı çok düşüktür. Hurda demirin fiyatı, ilk satın alındığında fiyatın sadece onda biri kadardır. Paslanma sonrası geri dönüşüm değeri yoktur. Alüminyum paslanmadığı için geri dönüştürülebilirliği yüksektir. On yıldan uzun süredir kullanılmış olsa bile fiyatı, güçlü bir değer koruma işlevi olan spot alüminyumun yarısından fazlasına ulaşabilir.

Tesisat Alüminyum Sac Kaplama Avantajları

Genel olarak alüminyumların üstün dayanıklılık, direnç ve uzun ömürlülüğe sahip olduğu bilinmektedir. Bunlar dışında birçok avantaj sağlar:

  • Düşük bakım: Kar, sıcağa, dona ve diğer doğal tehditlere karşı iyi bir performans gösterebilir. Bakım gereksinimi çok düşüktür.
  • Nem çekmez: Alüminyum nemi tutmaz ve emmez. Bu da tesisat uygulamaları için ideal bir malzeme olduğunu kanıtlar.
  • Yapısal koruma: Tesisat alüminyum sac kaplama, ilgili alana yeni bir koruma katmanı ekler. Böylece yapıyı korur ve güçlendirir.
  • Yüksek izolasyon: oldukça yüksek seviyelerde yalıtım sunabilir. Bu hem sıcaklık yalıtımı hem de ses yalıtımı için geçerlidir.
Fiyat Teklifi Al